Ukens Profil: Christian Eggen Rismark

Ukens profil er en ekte RIL-gutt, Christian Eggen Rismark! (Foto: Jørn Engberg)

Annonse:

Christian Eggen Rismark er en ekte Ranheimgutt. Han er født og oppvokst på Humlehaugen på Ranheim, hvor han fikk spilt mye fotball. Når hagen ikke ble stor nok til fotballspilling, så var det bort til en liten bane, bare 200 meter fra huset. At fotballen ligger i DNAet til Christian er det lite tvil om. Hans morfar er smått kjente Nils Arne Eggen, som har vunnet noen seriemesterskap i Norge, og tatt noen skalper ute i Europa. For Christian, startet alt på Ranheim.

Christian startet karrieren i Ranheim, og spilte barndoms- og ungdomsfotball i Ranheim, før han som 16 åring forlot barndomsklubben. Da gikk turen vestover.

- Deretter gikk turen til Strindheim. Det var et langt steg fra juniorlaget, til A-laget til Ranheim. Dermed passet Strindheim perfekt for min utvikling. Vi var mange jevnaldrende som fikk mulighet til å spille seniorfotball på et relativt høyt nivå, forteller Christian.

Christian gjorde sine saker bra i Strindheim, for det var et lag enda lengre vestover som fikk nyss om den venstrebente midtstopperen. Nardo, som spilte i 2.divisjon viste interesse for Ranheimsgutten, og han tok sjansen. I Nardo fikk han tillit fra dag 1, og vokste enda mer utover sesongen. Da gikk det ikke lang tid før barndomsklubben også fikk interesse for Eggen. Fra 4.januar 2013 var Christian Eggen Rismark, igjen, Ranheimsspiller.

Ranheim er spesielt

Siden Christian er oppvokst på Ranheim, har han et helt spesielt forhold til klubben. Ikke bare som spiller, men også som supporter av de blå fra fjæra.

- Alltid hatt et spesielt forhold til Ranheim ettersom dette er barndomsklubben min.  Husker jeg og min tvillingbror fulgte de fleste A-lagskampene hvor min 8 år eldre bror spilte i en lengre periode. Terje Walther var som vanlig speaker og serverte nå som da gullkorn fra øverste hylle.

Jeg er glad i å lese, spesielt historiske romaner

— Christian Rismark
Når Christian fortsetter med å mimre tilbake, er det stadig Ranheim som blinker seg ut. Selv om han ikke var på banen, er det en kamp han husker særs godt. Kampen utspilte seg på Lerkendal i 2014, og 23 år gamle Eggen Rismark var vitne til et drama fra innbytterbenken.

- Seieren over Rosenborg på Lerkendal i cupen. Selv om jeg ikke spilte var dette en fantastisk opplevelse for hele laget!

Året etter cuptriumfen måtte Christian «restarte» karrieren, og fikk lånopphold i henholdsvis Tillerbyen (Rødde) og Orkla, og siden har han ikke sett seg tilbake. I opprykkssesongen ikledde han seg kapteinsbindet og ble av mange tatt inn på årets lag i OBOS-ligaen 2017.

Historiske romaner

Christian studerer sammen med Simen Sandmæl, FPPU (fleksibel praktisk-pedagogisk utdanning), som er et lærerstudie for godkjent lærerutdanning. Studiet varer over to år, og når graden er fullført kan Christian ikle seg en rolle som kroppsøving- og historielærer. Christian og Simen har fått tilpasset studiet sammen med NTNU i forbindelse med toppidrettsstatus. Dette gjør at de kan sy sammen hverdagen med studie, jobb og fotball. For det er ikke nok å bare studere, jobb må man også ha.

- Jeg jobber i en deltidsstilling på kundesenteret på DNB i Trondheim.  Jobben passer perfekt i kombinasjon med fotballen. Vi får til rettelagt timeplan slik at vi kan for eksempel jobbe etter treningene.

Man skulle ikke tro at Christian hadde tid til mye fritid med alt som står på hans agenda, men litt sport på TVen går det som regel i da. Han liker alt fra langrenn til håndball, men er også glad i å lese. Det er da kanskje ikke tilfeldig at noen historiske romaner faller i god jord.

- Jeg er også glad i å lese, spesielt historiske romaner ettersom historie er en av fagene mine fra studiene.

Team Rismark-Løkberg

Foran årets sesong sa Christian Eggen Rismark at han var sterk i troen på at Ranheim kan overraske mange. Han trekker frem da kriteriene at det er en sulten spillergruppe, med en godt innarbeid stil som gjør at de kan slå de fleste på gode dager. Målet er selvsagt å spille Eliteserien neste år også. Skal man tro Christian, er samholdet nøkkelen.

Om 10 år er jeg assistent for Ranheim A-lag i eliteserien med Kristoffer Løkberg som hovedtrener

— Christian Rismark
- Garderobekulturen har alltid vært en styrke for oss i Ranheim. Alle prater med alle og deler gjerne av sin hverdag. I tillegg prates det ofte fotball i garderoben. Dette har tatt seg opp de siste årene og er med på å forsterke spillestilen vår.

Christian har ingen rutiner i garderoben på kampdag, men i nærområdet hvor han og Løkberg holder til. De to gode naboene tar seg en gåtur, hvor de følger opp med havregrøt. Dette startet de med i fjor, og det fungerte. Siden har dette blitt en rutine som de håper skal fortsette som i fjor. Hva de to naboene prater om når de går tur, kan være hvordan de skal styre skuta når de en dag tar over Ranheim.

- Om 10 år er jeg assistent for Ranheim A-lag i eliteserien med Kristoffer Løkberg som hovedtrener. Vi har selvfølgelig fasiten om hvordan fotball skal spilles og kjemper om gullet i eliteserien.

Før Team Rismark-Løkberg eventuelt blir en realitet har han ambisjoner for både seg selv og klubben. For Ranheims vedkommende er det å stabilisere klubben som en eliteserieklubb på sikt, samtidig som man forsetter å utvikle spillere og den spillestilen som de har nå. For det skal være artig å komme på Ranheimkamp. For seg selv, er det en drøm som Christian Eggen Rismark aldri vil slippe.

- Jeg ønsker å se hvor langt jeg kan nå. Drømmen er å spille med flagget på brystet!

Annonse fra Obos-ligaen: