Ukens Profil: Glenn Walker

Ukens profil er den spennende backen Glenn Walker.

Annonse:

Denne uka skal vi bli bedre kjent med Glenn Daniel Walker, fra Stjørdal, nærmere bestemt, Remarka. Ut i Stjørdal var det mange som nok så unge Glenn Walker med en ball i hånda eller på løkka. Han brukte det meste av sin tid på løkka med sine kompiser. Glenn selv kunne ikke ønsket seg en annen oppvekst, hvor han spilte for Remyra IL.

I Remarka IL ble Glenn Walker i klubben til han var 12-13 år når Stjørdals-Blink tok over utviklingsansvaret for den spennende unggutten. Det tok ikke lang tid før han ble sett på som god nok for seniorfotball.

- I Blink ble jeg oppfostret og det var i Blink jeg fikk min første seniorkamp i en alder av 15 år, kan Glenn fortelle.

Det var ikke bare i Stjørdal de ble oppmerksomme på Glenn. I Trønderlagsmetropolen Trondheim hadde Rosenborg fått nyss om han. Det samme året som Glenn fikk sin debut for Stjørdals/Blink ble han hentet til Salmar-akademiet.

- Her gikk jeg gradene fra guttespiller til sisteårs junior i RBK. Rosenborg ga meg gode venner, minner og en god sportslig og sosial utvikling.

Dramatisk overtidsscoring

I Rosenborg fikk Glenn entre den europeiske scenen for ungdommen. Her spilte han i UEFA Youth League, hvor de blant annet møtte FC Cukaricki til et heseblesende oppgjør. Etter tap 0-1 borte i Serbia, måtte Rosenborgs unggutter ha scoring og aller helst to, og Glenn mimrer dramatikken.

- Vi fikk straffe tre minutter før slutt, og setter den i mål, stillingen er 1-1 sammenlagt og vi trenger ett mål til for å sikre avansementet. I det 90 minutt greier vi å score og sikre oss avansement! Det gjorde at vi fikk møte CSKA Moskva.

Rosenborg ga meg gode venner

— Glenn Walker
Det er ikke bare fotball tiden går til. Unge Walker studerer på 4.året på Strinda VGS. Han skryter av Strinda for å legge til rette slik at han får med seg alle treningene som han skal, i tillegg til at han får fullført skolen med de timene han skal ha.

- Ellers bruker jeg fritiden min til å spille på Playstation eller se fotball med mine venner.

I vinter var tiden for unggutten over i Rosenborg, da han valgte å signere for Ranheim. Walker takket ja til tilbudet, fordi Ranheim så på han som en spennende spiller. Glenn setter pris på garderobekulturen i klubben, hvor alle blir inkludert, uansett alder.

- Jeg klikker nok best med de andre ungguttene, siden vi har litt mer til felles, kan han berette.

Drømmen om Barcelona

Glenn har personlig ingen rutiner, fordi han mener det tar opp for mye tanker og energi, men har store drømmer for seg selv.

- Min ambisjon er å spille i en av de fem største ligaene. Den soleklare drømmen er å spile for FC Barcelona.

Drømmen er å spile for FC Barcelona

— Glenn Walker
Det er ikke bare for seg selv han drømmer stort, han har også ambisjoner for hvordan Ranheim skal utvikle seg. Han har et ønske om at klubben skal etablere seg i toppen av norsk fotball og fortsette sin satsing på unge trønderske spillere. Forhåndstipset på Ranheim som nedrykksfavoritt har vist seg foreløpig til skamme, og Walker mente også før sesongen at Ranheim kom til å overraske.

- Jeg tror årets sesong for Ranheim blir positiv. Vi blir sett på som nedrykksfavoritter, men vi skal gi bånn gass også skal vi overraske, sa Glenn i februar.

Hans forhåndstips og håp før sesongen, har han mildt sagt truffet med til nå.

- Jeg håper vi skal komme topp 10 i ligaen, slo Glenn den gangen fast.

Annonse fra Obos-ligaen: