Ukens profil: Ivar Furu

Neste profil ut er en nordmøring med trøndersk pass, Ivar Furu.

Annonse:

Sunndalingen Ivar Erlien Furu er neste mann ut. Ivar er til tross for sin unge alder, en erfaren fotballspiller med både fylkeslagskamper for Møre og Romsdal, og landskamper på aldersbestemt bak seg. Ivar er en skaptrønder, som er født i Trondheim, men oppvokst på Sunndalsøra. I Sunndalen får man virkelig kjenne på nærhet.

- Sunndalsøra er et flott tettsted på Nordmøre med bra kultur- og fotballhistorie. Det er en liten plass hvor «alle kjenner alle». Forholdsvis rolig tettsted, så det var flott å vokse opp der.

Ivar har en rik fotballbakgrunn, og har til og med et kort utlandsopphold bak seg. Selv om det er nå han får sin virkelige eliteseriesjanse, så er det ikke den første eliteserieklubben han har spilt for. 

- Jeg har spilt i Sunndal Fotball, Molde FK, KR (Island) og Byåsen TF. Har også spilt for aldersbestemte landslag fra og med G16 til G19, med et innhopp for U-21!

2018-Ranheim-Kolstad-Furu

Debut foran 40 000

Det er nettopp hos Molde han har sin største fotballopplevelse.

- Den aller største opplevelsen på fotballbanen er å få debutere i Europa League for Molde FK borte mot Steaua Bucuresti foran 40 000 tilskuere. Selv om jeg bare fikk omtrent 3 minutter på banen var det en mektig opplevelse som ga enorm mersmak!

Det er ikke tilfeldig at Ranheim nå henter Ivar, han er et tidligere bekjentskap av klubben, og spilte i klubben et halvår. Sommeren 2014 signerte han for Ranheim, etter et mislykket opphold hos den islandske klubben KR. Dessverre var midtstopperen da skadeplaget, og veien gikk videre til Byåsen TF, og spilte i tre sesonger for Båyesen i 2.divisjon. Da Ranheim på ny viste interesse trengte ikke Sunndalingen lang betekningstid.

- Da Ranheim TF viste interesse på slutten av sesongen i fjor, var beslutningen veldig enkelt, sier han bestemt. 

Norway Cup og ingeniør

Å få debutere i Europa League for Molde FK borte mot Steaua Bucuresti foran 40 000 tilskuere ga enorm mersmak!

— Ivar Furu
Når Ivar ser tilbake på den lange, men unge fotballkarrieren er det en fotballfest for unge som står sterkt.

- Jeg vil alltid minnes Norway Cup med Sunndal som en stor opplevelse. Det å få spille fotball med barndomskompisene og samtidig bo sammen i Oslo i en uke er noe jeg setter høyt på lista. Det er mer en helhetlig opplevelse, og ikke den største sportslige opplevelsen isolert sett.

Ivar er ikke en mann som bare bruker sine krefter og tanker på fotball, i tillegg til familie- og vennetid, går det mye tid til studier. 

- Jeg studerer ingeniør i materialteknologi ved NTNU og er i gang med å skrive bacheloroppgave som skal inn i mai. Jeg ønsker å bruke studiene til å få en bra jobb innenfor dette fagfeltet. 

Naturens mann

Fotball og studier opptar mye av tiden Ivar Furu har. Samtidig som han setter stor pris på å være sammen med kjæresten i fritiden liker han å vie noe tid til overs til naturen og det er fjellet. 

- Siden jeg er fra Sunndalsøra er jeg veldig glad i å gå i fjellet. Har vokst opp med lange fjellturer, så fjell og natur er noe jeg anser som en del av meg selv. 

Jeg tror at årets sesong blir nok en sportslig opptur.

— Ivar Furu
Når naturen og studiet har sagt sitt, er det turen til Extra Arena som gjelder. De nye spillerne har blitt integrert her, og han synes som det virke som en tilsynelatende jordnær og ordentlig spillergruppe, hvor trivselen er god. Men det er en spesiell tur Ivar må ha før kamp. 

- Rutinene på kampdag er ganske enkle. Stå opp i rimelige tid, spise en stor og god frokost før avslappning står på planen, og får tankene over på andre ting enn kamp. Da ser jeg gjerne en serie eller leser en bok. Så blir det et lett måltid, før jeg går meg en tur for å lufte kroppen og hodet. 

Tilby et godt sportslig tilbud

For Ivars vedkommende er målet å bli en så god fotballspiller og ingeniør som mulig, men for klubben har gode intensjoner og ambisjoner.

- Mine ambisjoner for klubben er at de forsetter å tilby et så godt sportslig tilbud som mulig for unge spillere i Trondheim. Dette innebærer at de legger godt til rette slik at spillerne kan få den utviklingen de ønsker på fotballbanen. 

Foran årets sesong er Sunndalingen optimistisk, og håper at Ranheim skal være å se i Eliteserien, også i 2019.

- Jeg tror at årets sesong blir nok en sportslig opptur. Med så gode spillere og et godt støtteapparat som er sultne på å vise seg frem på øverste nivå i Norge, tror jeg vi får en god plassering i år. Det betyr selvsagt at vi holder oss!

Om 5 til 10 år, har ikke Ivar helt tro på at det er en superspennende hverdag i vente. 

- Om 5 til 10 år lever jeg mest sannsynlig et vanlig og kjedlig liv.

Annonse fra Obos-ligaen: