Ukens Profil: Joachim Olufsen

Joachim Olufsen er ukens profil! Han er først ut i vår nye, faste spalte, bli bedre kjent med ham.

Rett før opprykket til Eliteserien hentet vi Joachim Olufsen fra Strindheim. Den hurtige kantspilleren kom fra Strindheim i 3.divisjon og skal nå begi seg på Eliteseriespill hos Ranheim. Selv om det er flest trøndere som slipper gjennom nåløyet i Ranheim, har Olufsen komt seg gjennom kvoteringen.

- Jeg kommer fra Mo i Rana, jernverksbyens som den er bedre kjent som. Her er det flott natur og snille mennesker, og et godt miljø å vokse opp i.

Annonse:

Joachim startet i Stålkameratene som 6 åring og gikk gradene der, inntil Rosenborg fikk nesen for ham. Joachim flyttet til Trondheim, og prøvde så lykken i Rosenborg, før veien tok videre et par år senere til Strindheim. Før tiden gikk en kort periode tilbake til nord, hvor han har spilt mer enn i bare Stålkameratene. 

- Jeg har vært innom sone- og kretslag over en tre årsperiode fra tiden i Stålkameratene, og før min siste periode i Strindheim gikk jeg videre til MoIL, men jeg kom meg fort tilbake til Trondheim og spilte for Strindheim igjen, før jeg tok turen videre østover til Ranheim. 

2018-Ranheim-Kolstad-Olufsen2

Når Joachim forteller om hvordan han havnet i Ranheim er han kjapp på å skryte av samarbeidet til Ranheim og Strindheim.

- Ranheim og Strindheim har lenge hatt et samarbeid som har funket bra, og fått opp og frem flere spillere gjennom sitt gode samarbeid. Dette var et av delmålene mine (å komme til Ranheim) før sesongstart med Strindheim, så jeg er veldig fornøyd med å ha oppnådd det. Det til tross for at min siste sesong med Strindheim ikke gikk så bra som vi hadde håpet på.

Jobb og kjæreste

Selv om Joachim nå har blitt eliteseriespiller, er det andre ting som også tar opp hans tid. Joachim jobber deltid på Meny, som en del av et vareteam som driver med oppgaver i butikken. Han skryter av miljøet, og passer perfekt i hans hverdag som fotballspiller. Det er heller ikke utenkelig at han tar seg en idyllisk fjelltur med kjæresten i flotte omgivelser. 

- Jeg tror dette blir en fantastisk og morsom sesong for hele Ranheimfamilien

— Joachim Olufsen

- I tillegg blir det en del tid med kompiser, Playstation og serie. Ikke minst tilbringe tid med min fantastiske kjæreste!

Joachim føler også at det er gode kompiser på Ranheim, og setter garderobekulturen rimelig høyt.

- Garderobekulturen i laget er veldig bra, det er både humor, takhøyde og gjensidig respekt, noe som er viktig når man bruker så mange dager i året sammen. For meg som er rimelig ny i gruppa merker man hvor "spleisa" gruppa er, noe man kanskje ser gjenspeiler seg i prestasjonene.

I garderoben har Joachim viktige rutiner, venstre sko, sokker, leggskinn og skolisser skal på før kamp. Havregrøten skal konsumeres til frokost, og det skal aldri drikkes mer enn 3 kopper kaffe. Selv om Joachim Olufsen er en hardbarka nordlending, så skal han alltid sove med buff(!). Forsetter disse gode rutinene, kan hans ambisjoner for klubb om seg selv kanskje nåes.

Bygge klubben til Europa League

- Denne sesongen tror jeg på at vi skal, og ikke minst håper, at vi skal greie en 7.plass. Mine ambisjoner er å utvikle meg mest mulig som spiller, etablere meg og prestere på høyeste nivå i norsk fotball. Samt skape gode minner med gode kompiser på veien. Om en fem til ti år skal jeg og Ranheim spille i Europa League!

Se Joachim live sesongen 2018

Joachim har kanskje ikke vært i klubben lenge, men er tydelig på hva som er viktig når man spiller i Ranheim. Det er å bidra og bygge på klubbens verdier og sportslige prestasjoner. Ikke minst har han stor tro på at årets sesong kan blir artig for de som følger Ranheim på og utenfor banen.

- Jeg tror dette blir en fantastisk og morsom sesong for hele Ranheimfamilien. Vi kommer til de store gutta som underdogs og jeg tror vi kommer til å bruke dette til vår fordel. Vi skal nyte hver eneste kamp, overraske, spille attraktiv fotball og garantert plukke poeng.

Joachim er nå i Trondheim og Ranheim, men glemmer aldri hvor han kommer fra; Et øyeblikk jeg sent glemmer og setter stor pris på er det året jeg ble tatt opp i A-stallen til Stålkameratene og ble årets spiller samme året. 

Fakta

  • Navn: Joachim Olufsen

  • Alder: 22

  • Kamper/mål for RIL: NY

  • Posisjon: Ving

  • Draktnummer: 13

Annonse fra Obos-ligaen: