Ukens profil: Kristoffer Løkberg

Neste ut er mannen med mikrofonen, travtipsene og de høyeste ropene.

Annonse:

Kristoffer Lie Løkberg er en av profilene i Ranheim, han kom fra Sheffield United i 2011, og er sammen med Ivar Furu, Øyvind Alseth og Erik Tønne de få med utlandsopphold. Etter at Kristoffer Løkberg kom som ung og lovende for 7 år siden, med 14 U-landskamper for Norge i bagasjen, har han blitt et synonym med Ranheim. Kristoffer vokste opp på Lohove, hvor det var trygt og godt, hvor det var kort avstand til både skole, venner og «løkka». Fra Lohove reiste unge Løkberg til Strindheim i barne-og ungdomsårene for å spille fotball. 

- Spilte hele barne-og ungdomsfotballen i Strindheim. Et fantastisk utviklingsmiljø for unge spillere på den tiden, det var veldig viktig for min utvikling som spiller.

Kompisgjengen på Strindheim har betydd mye for Kristoffer, som elsker å oppnå målene med kompiser ved sin side, så som i Ranheim. 

- Vi spilte oss frem til finale i Skandia Cup med Strindheim gutter 14 i sin tid. Et lag uten form for spissing eller topping, bestående av gutter som gikk sammen på Åsvang Skole. Seier mot et tilreisende dansk lag, Støvring. I semifinalen var vel mitt første møte med at alt var mulig med knallhardt arbeid og sterkt samhold, og den magiske følelsen av å vinne noe sammen med en nydelig kompisgjeng.

2017-ranheim-strommen-løkberg

Trav og DnB

Kristoffer er ikke ukjent for å være en ivrig Manchester United-supporter, og følger engelsk fotball tett på fritiden. Dog kan det være godt å få bort fokuset fra fotball også.

- Blir jo totalt sett veldig mye fotball og trening, glad i å se på fotball og generelt følge med også. Spesielt engelsk fotball. Fantasylaget påvirker hverdagen noen ganger litt for mye. Men en rolig kveld med kjæresten uten noe som helst fokus på fotball er også helt nydelig.

Når det ikke er kjæresten som tar bort fokuset, er det også en annen sport som kan være godt å fokusere over på. Tar du turen innom Leangen, kan det være en god mulighet for å treffe «Løken».

Fantasylaget påvirker hverdagen noen ganger litt for mye.

— Kristoffer Løkberg

- Ellers blir vel trav det som kan kalles interesse/hobby utover det. Spiller V75 hver eneste lørdag med en fast gjeng, og glad i en tur på Leangen hvis mulighet. Økende interesse for selve sporten og selvsagt også spillet.

På dagtid er Kristoffer fotballspiller, men på kveldstid tar han sitt arbeidstøy på, og går til arbeid hos DNB. 

- Jeg jobber som kunderådgiver i DNB. Liker at det er et veldig godt og artig sosialt miljø der også. Veldig godt tilpasset min hverdag som fotballspiller. Jobber stort sett på kveldstid, eksempelvis fra 19.00 til 00.00, noe som gjør at jeg kan prioritere trening og hvile på dagtid, men heller ofrer litt fritid på kveldstid, forteller Løkberg.

Fant igjen gleden på Ranheim

Etter utlandsoppholdet sammen med Erik Tønne, hadde Kristoffer et behov for å finne gleden med fotballen igjen. Da var det ikke så tilfeldig at det var Ranheim han ønsket å gå til. 

- Havnet i Ranheim etter et opphold i Sheffield United i England. Ønsket meg hjem og finne tilbake fotballgleden, og da var Ranheim perfekt.

Kristoffer kjente til Ranheim fra ungdoms- og seniortiden i Strindheim som rivalklubben, hvor de knivet mot hverandre. Han ble først ordentlig kjent med klubben da de ble samarbeidsklubb med Rosenborg. 

- Det var mye rivaleri mellom Strindheim og Ranheim. Mange tøffe kamper, både på yngres-, junior- og seniornivå. Ellers fulgte jeg ikke klubben før de ble samarbeidsklubb med Rosenborg og begynte å ruste seg opp for opprykk.

Etter 160 kamper for Ranheim, kan man trygt si at Kristoffer har blitt en god mann å ha i garderoben, som kjenner kulturen inn og ut. Om tolker man hans utsagn rett, kan det tyde på at man kan kalle Ranheimsgarderoben for hans andre hjem. 

- Det finnes ikke mange plasser i verden som slår garderoben på Ranheim. Et fantastisk miljø, hvor jeg går godt overens med alle. Trives med mine «garderobenaboer» Witry og Eek, men liker å blande meg inn i det meste og melde meg på i de fleste diskusjoner, så er vel litt over alt.

Ønsket meg hjem og finne tilbake fotballgleden, og da var Ranheim perfekt

— Kristoffer Løkberg
Skal berge plassen!

Etter 160 kamper i 1.divisjon skal endelig Kristoffer får oppleve en guttedrøm. Nå er det Eliteserien som står for tur. Når det er kampdag er det godt å ha noen gode naboer å forbedre seg til dyst sammen med. 

- Før hjemmekamper er det alltid en fast gåtur med min gode nabo og lagkaptein Eggen Rismark, før vi rusler inn til meg og spiser en solid porsjon med havregrøt til kampmat. Videre en varm og god dusj før oppmøte på Ranheim er obligatorisk rutine for undertegnede.

Hva det enn angår årets sesong, er det en ting som er viktigere enn noe annet for mannen med mikrofonen. 

- Jeg driter i hvilken plassering det blir, så lenge jeg kan se Ranheim Fotball på terminlisten for Eliteserien også i 2019!

Selv ønsker han å bevise at han har noe å fare med i Norges øverste divisjon, og selvsagt bygge videre på det positive både på og utenfor banen. Kristoffer har troen på at Ranheim skal overraske i år.

- Det blir en beintøff sesong, men vi skal absolutt ikke bli noen kasteball. Vi skal berge plassen! 

Kristoffer har også ambisjoner om å ikke bare spille for Ranheim, men en dag også være en del av trenerteamet. Om 10 års tid vil han ta en Martin Andresen.  

- Om 10 år er jeg spillende assistenttrener i Ranheim Fotball i Eliteserien, avslutter han.

Annonse fra Obos-ligaen: