Ukens Profil: Ola Solbakken

Ola Solbakken er ukens profil!

Annonse:

Denne uken skal vi bli bedre kjent med 19 år gamle Ola Selvaag Solbakken fra Melhus. Ola Solbakken er født i Oslo, men startet sin trønderske oppdragelse som 3-åring da familien flyttet til Melhus. Dette var en fin, liten plass for Ola å vokse opp, og startet allerede som 5-åring å spille for Melhus IL. Han spilte nesten i 10 år for klubben som har verdsetter høyt.

- Melhus hadde en stor påvirkningskraft for meg siden jeg fikk være med de som var eldre enn meg tidlig.

Denne gav Ola en god utviklingsarena, og hvor han tidlig viste prov på gode ferdigheter og et flott potensial. Allerede som 14-åring gikk veien videre til storklubben Rosenborg BK. Hvor han fikk tilbringe 5 år før Ranheim kom på banen. I denne perioden var det både opp- og nedturer som har vært med på å bygge opp den Ola vi har i stallen i dag.

- Det var i Rosenborg BK jeg utviklet meg mest og best, men jeg ble utsatt for mange skader i løpet av de 5 årene jeg var der. Jeg var med på G17-landslaget, men mistet noen G18-samlinger på grunn av skader, medgir Ola Solbakken.

Skader og høydepunktuer

Selv om Ola slet med skader oppnådde han noen høydepunkter med Rosenborg. I UEFA Youth League var han med på å slå ut Cukaricki i Beograd, og vant tre NM-gull med G16- og G19-laget til Rosenborg BK.

Etter å ha imponert Ranheim ble han invitert på prøvespill. Der imponerte han trenerteamet såpass at han fikk et kontraktstilbud han takket ja til. Parallelt mens han spiller for Ranheim, går han siste året på Strinda Videregående Skole på idrettslinja.

Det er en fin gruppe og sammensveiset gjeng i Ranheim

— Ola Solbakken
På fritiden bruker Ola timene godt, og forsøker å tilbringe den med de han holder nært. Venner, kjæreste og familien får nyte kvalitetstid når han ikke er i Ranheimsfjæra. Han bruker også tiden til trening, FIFA og det nye hippe spillet, Fortnite. Av det Ola har å fortelle, har han det også svært godt på Ranheim.

- Det er en fin gruppe og sammensveiset gjeng i Ranheim. For meg som er ny så klikker jeg bedre med de som jeg har spilt på lag med i noen år som også kom samtidig som meg eller året før, forteller Ola.

Ambisjoner

Ola kom ikke til Ranheim bare for moro, han har også ambisjoner for seg selv og klubben. Selv ønsker han å spille på høyest mulig nivå og kanskje en dag leve av å spille det han liker aller mest. Han har stor tro på at Ranheim kommer til å overraske mange denne sesongen og kanskje til og med havne på øvre halvdel. For at Ola skal bidra til dette, har han noen rutiner som må gjennomføres på kampdag.

- På hjemmekamper må jeg alltid ha en blanding av blåbærmelk og havregryn til frokost med et stort glass vann. Ikke minst, må han på innmarsj gå fjerde bakerst.

Hva fremtiden bringer om fem til ti år, håper vi det er sammen med Ranheim, at han spiller på høyest mulig nivå og leve av å spille fotball.

Annonse fra Obos-ligaen: