Ukens Profil: Øyvind Storflor

Ukens Profil er den spillende legenda Øyvind Storflor (Foto: Jørn Engberg)

Annonse:

Ukens Profil er mannen som ligger som nummer seks på adelskalender over antall kamper i Eliteserien. Han kan i årets sesong nå hele 400 kamper, som bare de fem foran han på kalenderen kan skryte av. Av de som er foran er kun Frode Kippe som er aktiv, som stadig plukker kamper for Lillestrøm. 

Øyvind har hatt en lang karriere med spill for Rosenborg, Moss og Strømsgodset før han tok turen til Ranheimsfjæra. Det har gitt han så langt seks seriemesterskap og to cuptriumfer for henholdsvis Rosenborg og Strømsgodset. Han hadde scoret 52 scoringer før sin 53. scoring mot Haugesund på et lekkert frispark. 

Øyvind Storflor er eldste mann på laget, og CVen viser det også. Han vann allerede sitt første seriemesterskap tilbake i 1999! Da hadde ikke Øyvind en gang fylt 20 år. Det ble ikke mange kampene for Øyvind i starten av Rosenborgkarrieren, så det ble et tidlig utlån til Moss i 2001 og den overgangen ble gjort permanent i 2002. I 2002 åpnet han for alvor målkontoen, og noterte seg for syv scoringer. 

Rosenborg og Strømsgodset

Nils Arne Eggen fikk med seg at unggutten med den presise høyrefoten begynte å bli voksen nok for Rosenborg, og hentet han tilbake til 2003-sesongen. Storflor betalte tilbake tilliten, med å notere seg for åtte nye scoringer og var en sterk bidragsyter til seriemesterskapet.

I sesongene etter ble det litt mer inn og ut av laget, men fikk i 2005 være med landslaget til midtøsten og noterte seg for tre A-landskamper. I 2013, fikk Øyvind Storflor sin første offisielle landskamp. I en alder av 33 år, på nippet til 34, kom han inn i VM-kvalifiseringskampen mot Slovenia. 

Bortekampen mot Real Madrid fikk meg til å stoppe litt opp og reflektere over hvor heldig man er som opplever et slikt øyeblikk.

— Øyvind Storlor
Det var først i Strømsgodet Øyvind fikk full tillit i Eliteserien. I 2009 gikk han til Strømsgodset hvor han vann seriemesterskap og NM i fotball. Om ikke føttene var brennhete tidligere, ble de garantert lagt merke til nå. I løpet av sine syv år i Godset, noterte Øyvind Storflor for hele 63(!) målgivende pasninger. Selv om de målgivende pasningene har latt vente på seg i Ranheim, har han den presise pasningsfoten bitt seg merker. Med smarte pasninger og stikkere til medspillerne har åpnet opp forsvar i OBOS-ligaen og ikke minst gitt ny scoring i Eliteserien.

Champions League

Øyvind er ikke bare den eneste som kan, med hånda på hjerte, si at han er den eneste Ranheimsspilleren i dag med A-landskamp for Norge, han kan også si at han er den eneste med kamper i Champions Leagues gruppespill. I 2005, i Hellas, spilte Øyvind Storflor fra start mot Olympiakos. På motstatt side stod Yaya Toure, den evigunge keeperen Nikopolidis og Brasilstjernen Rivaldo. Etter et selvmål av Alejandro Lago, snudde Rosenborg kampen, og det var nettopp Øyvind Storflor som punkterte kampen i det 94.minutt, og fastsatte resultatet til 1-3, favør Rosenborg. 

Selv om ikke alle opplevelsen var gode i Champions League-eventyret med Rosenborg, fikk Storflor notert seg for målgivende på Santiago Bernabeu og Stade de Gerland den sesongen. Han spilte også i Champions League i 2007, hvor han blant annet var med å slå Valencia på Lerkendal og Mestalla.

Gode ingredienser

Øyvind har vokst opp på Bjørkmyr, hvor han gikk på ski og spilte fotball for Utleira IL. Øyvind synes at Utleira som klubb var dyktige til å legge til rette for at alle skulle kunne delta uansett nivå. Gjennom ungdomsårene ble det spill for Utleira, Othilienborg og Byåsen før da han endte opp i Rosenborg. Øyvind er i dag gift, og bor sammen med sin kone og to små jenter. Han studerer på BI, og er ferdig med en bachelor til våren. Når Øyvind skal summere opp karrieren til et øyeblikk, må vi ta turen tilbake til Santiago Bernabeu.

- Bortekampen mot Real Madrid fikk meg til å stoppe litt opp og reflektere over hvor heldig man er som opplever et slikt øyeblikk.

En god garderobekultur er viktig for at laget presterer godt

— Øyvind Storlor
Øyvind er en mann med flust av erfaringer som kan tilføye garderoben og laget mye, og han synes selv at den gode garderobekulturen lykkes de godt med i Ranheim. Han beskriver en god garderobekultur slik:

- En god garderobekultur er viktig for at laget presterer godt. Det er viktig at både unge og gamle føler de blir tatt på alvor, kan snakke fritt slik at man ikke legger bånd på seg selv. Andre ingredienser er; seriøsitet, takhøyde, humor, og en "sunn form for hierarki».

På kampdag er Øyvind svært tydelig på hva som skal gjøres for at han skal lykkes. Starter kampen klokka 1800, har Øyvind følgende på agendaen. Opp klokka 9, med en god og lang frokost. Cirka klokka 11 så er det en liten tur, med rolig jogg eller gange i 30 minutter. Det skal være lunsj klokka 12, med påfølgende avslapping. Selve kronen på rutinen er kampmat klokken 1430 bestående kylling, potet, bernaisesaus og salt.

- Faste og gode rutiner er utrolig viktig for at prestasjonene kan være best mulig, og ikke minst for å kunne prestere på et jevnt nivå.

Det jevne nivået ønsker man å repetere, men Øyvind ønsker også utvikling. Hans forventninger til årets sesong er at Ranheim skal forsette å utvikle seg som lag, for det er vi avhengig av, sier Storflor. Til sist har han oppskriften på hvordan laget skal lykkes, og hva som kan være mulig å oppnå.

- Vi må fortsette å være oss selv, energiske og fryktløse. Jeg har forventninger til at vi berger plassen og kommer lengre i cupen enn i fjor.

Annonse fra Obos-ligaen: