Ukens profil: Sivert Solli

Unggutten som er Norgesmester på tre ulike nivå er ukens profil

Foran årets sesong signerte Ranheim den hurtige kantspilleren Sivert Solli fra Rosenborg. Unggutten fra Sør-Varanger og Ørlandet har mange U-landskamper under beltet og tilbragt mye tid på fotballbanen gjennom oppveksten. 

- Ørlandet var et fint sted å vokse opp, hvor jeg haded mange gode kompiser og mennesker rundt som ville jeg skulle lykkes. Jeg og kompisene kunne tilbringe 10 timer på banen på en dag, og samtidig ha det artig!

Sivert_Solli

Sivert startet sin karrierer i Ørlandet BK, som hadde en stor betydning for hans utvikling. Der fikk han matchet seg med de eldre, og på det nivået han selv var på. Han gikk tidlig fra Ørlandet BK til Rosenborg, og ble en del av G16-laget til RBK når han flyttet til Trondheim som 15-åring. Solli fikk sin debut for Rosenborg i 2016 i 3-1 seieren over Vålerenga, og året før oppnådde han en bragd som bare Andreas Helmersen og tidligere Ranheimspiller John Hou Sæter har klart sammen med han. 

- At jeg var en av de tre som greide å bli Norgesmester i cupen for G16, G19 og Senior er noe jeg sett høyt! 

Sivert har primært vært i Ørlandet BK og Rosenborg før han signerte for Ranheim, men har hatt flere kamparenaer i ungdomsårene. Han har vært på kretslag, har en rekke kamper for G16 til G19 for de norske U-landslagene og var sist sesong utleid til Elverum i OBOS-ligaen. Nå er det Ranheim som er laget, og det var ikke tilfeldig at det ble nettopp Ranheim. 

Jeg tror vi kan overraske denne sesongen i Eliteserien

— Sivert Solli

- Foran de tre siste sesongene har jeg vært i samtaler med Ranheim om å spille for de, men det ble aldri sånn. Denne sesongen følte jeg at jeg var klar for utfordringen om å spille for Ranheim. Sist sesong ble jeg imponert over fotballen de spilte, og i opprykkskampene så jeg at dette var noe jeg ville bli en del av!

Sivert er en av få som ikke arbeider eller studerer for øyeblikket, men har planer om at det blir mer å gjøre til høsten. Akkurat nå får han brukt fritiden til venner og aktiviteter foran en TV- eller dataskjerm.

- Jeg har ikke så mye å gjøre siden jeg ikke jobber eller studerer for øyeblikket, men har planer om å studere til høsten. Tiden blir brukt med venner, det går også litt tid til serier, filmer og (data)spilling. 

Selv om Solli ikke har vært lenge i klubben, har han allerede funnet seg godt til rette. Han beskriver garderobekulturen som helt fantastisk, og er en stor kompisgjeng som alle bidrar i, og som alle kan være med i.

Annonse:
Før kamp vil resten av gutta legge merke til at Sivert alltid tar på sin venstresko først, og tar noen tøyeøvelser før det er oppvarming. Ikke minst må en varm drikke i kroppen før trening. 

- Jeg må han en kopp kafe før trening! 

Ambisjoner

Solli er klar på at ambisjonen før årets sesong er å bli i divisjonen, og representere klubben best mulig både på og utenfor banen. Han skal kunne bidra mest mulig både på kamp og trening, noe som skal hjelpe han for å utvikle seg og ta steg for å bli en bedre fotballspiller. Ikke minst har han troen på at Ranheim blir årets overraskelse. 

- Jeg tror vi kan overraske denne sesongen i Eliteserien, og at vi kan holde plassen!

Hva fremtiden vil bringe har Solli vanskelig for å spå, men han håper han kommer lengst mulig med fotballen. Uansett vil han kunne se tilbake på landskampene han har fått. 

- Det å kunne ta på seg landslagsdrakten og kunne representere Norge vil alltid minnes stort. 

Annonse fra Obos-ligaen: