Vålerenga-Ranheim 2-1 (0-0)

Storflor-perle ikke nok til å redde poeng i Oslo.

I årets siste kamp valgte Maalen Lillebo framfor Helmersen på topp. Det var også eneste forandringen fra kampen mot Tromsø for nesten to uker siden.

Og på kunstgresset i Oslo var det hjemmelaget som kom best i gang. Etter noen relativt jevnspilte minutter i starten tok Vålerenga mer og mer over, og kom til flere store muligheter.

Johnson burde nok ha scoret, da han etter halvtimen spilt var helt alene foran mål, og egentlig kun trengte å treffe ballen for å score. Det gjorde han heldigvis ikke, og da han heller ikke satte noen av sine andre muligheter ble det ingen mål på vertene før pause.

Vi hadde og våre muligheter, og den aller største fikk Mads Reginiussen. Kapteinen kom alene med Kwarasey. Keeperen fikk dessverre noen fingre på avslutningen, og reddet til hjørnespark.

Mot slutten av omgangen fikk også Solbakken en grei mulighet etter et innlegg fra Tønne, men avslutningen gikk over.

Andre omgang startet på kjedeligst mulig vis for vår del. Etter kun seks minutter tok Bård Finne ned ballen, trakk seg mot høyre, før han avsluttet lavt tilbake i motsatt hjørne. Barli kunne ikke gjøre mer enn å se ballen trille i mål.

Kun to minutter senere doblet vertene ledelsen sin. Ibrahim snappet ballen fra Furu, og spilte Finne igjennom på blank. To imot på tre minutter.

Etter dette klarte vi aldri liksom aldri å svare. Spillet satt ikke helt, Vålerenga roet seg litt, og kontrollerte kampen i større grad, og det ble liksom aldri det helt store.

Helt til vi var godt inne i overtiden, vel og merke. Vi får et frispark på vel 20 meter, og selv om både Witry, Tønne også stiller seg opp, er det få som tviler på hvem som skal prøve seg. Øyvind Storflor, som hadde kommet inn til sin 400. kamp på øverste nivå klinte ballen så i vinkelen som du får det.

Vi forsøkte en sluttspurt i det halvannet minuttet som gjensto, men det ble aldri utligning, og kampen endte 2-1 til Vålerenga.

Kampfakta

Ranheim: Barli - Foosnæs, Furu, Kvande, Witry - Reginiussen, Valla Dønnem (Sørløkk 80'), Løkberg - Tønne, Lillebo (Helmersen 46'), Solbakken (Storflor 67')

Mål: 1-0 Finne (51'), 2-0 Finne (53'), 2-1 Storflor (92')

Gule kort Ranheim: Valla Dønnem (58')