Vi kommer sterkere tilbake

To flotte scoringer på Lerkendal holdt ikke. Eliteserien er over for denne gang, vi sees i 2020 (Foto: Jørn Engberg)

Skjebnekampen på Lerkendal startet svært åpent. Begge lagene hadde alt å spille for, så vi var vitne til to angripende lag. Og det var hjemmelaget som fikk kampens første gigantiske mulighet. Pål Andre Helland skar inn fra kanten sin, og avsluttet på innsiden av stanga. På returen var Samuel Adegbenro først, men avslutningen gikk over.

Vi lot oss ikke stresse av det, og etter 21 minutter skulle den blå delen av Lerkendal få noe å juble for.  Først gjorde Lopez og Solbakken en god jobb på kanten. Solbakkens første innleggsførsøk ble blokkert, men vi bet oss fast, og ballen havnet hos Alseth, som tok alle på senga ved å gå for skudd fra svært spiss vinkel. Andre Hansen fikk hendene på ballen, men fikk bare slått den videre inn i eget nett.

Vi fortsatte å spille bra, og fikk flere gode muligheter. Blant annet hadde vi et hjørnespark som spratt gjennom hele feltet, uten at vi klarte å omsette det. Også Bakenga fikk en kjempesjanse, etter at han på lekkert vis flikket med seg ballen. Alene med keeper satte han dessverre ballen over.

Også Rosenborg hadde sine muligheter før pause. I tillegg til stolpeskuddet til Helland, tvang de fram flere sterke redninger, og vi var litt heldige som ledet til pause.

Men ledelse var det, og med det resultatet lå vi på kvalifiseringsplass. Og omgangen startet som den første sluttet. Jevnt og tett, med et hjemmelag som desperat jaktet mål.

Det skulle de også få like før timen var spilt. Even Hovland var sterkest på et hjørnespark, og stanget inn 1-1.

Vi stormet igjen i angrep, og fikk et par gode muligheter. Først etter et frispark som ble slått hardt og lavt inn i feltet, men en rosenborgspiller kom først på ballen og klarerte til hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket fikk til slutt Erlien lagt inn. Men det svært gode innlegget suste gjennom hele feltet, uten at noen klarte å bryte ballbanen.

Kampen svingte mye, og kort tid etter skulle hjemmelaget ta ledelsen. Nok en gang var det Even Hovland som var sist på et hjørnespark.

Og nå var vi inne i en helt tullete del av kampen. For kun minuttet senere var det vår tur å juble igjen. Alseth la et lavt innlegg fra høyre, Storflor lot ballen passere til Michael Karlsen, som var sikker fra 10-11 meter.

Rosenborg var dessverre ikke ferdige, og tre minutter senere kom kampens siste mål, da Adegbenro satte ballen utagbart i vinkelen fra kanten av 16-meteren.

De siste minuttene ble mye stanging fra vår del. Rosenborg hadde resultatet de trengte, og la seg lavt. Vi forsøkte å trenge gjennom, men spilte ofte på oss brudd, og i det overtiden var i gang førte et slikt brudd til at Rosenborg fikk straffe, etter at Foosnæs var for sen inn i en takling.

Dermed ble det siste Even Barli gjorde i Eliteserien i denne omgang å redde Mike Jensens forsøk fra ellevemeteren.

Tusen takk for i år. Følg med på vår adventskalender utover i desember, og utover 2020, da vi skal rykke opp fra OBOS igjen.