Videre til 4. runde

Ull/Kisa - Ranheim 0-2 (foto: Jørn Engberg)

Etter cupavansement i 2.runde på bekostning av Nardo, ble Ranheim trukket mot Ullensaker/Kisa i den tredje runden. Ull/Kisa rykket ned fra OBOS-ligaen i fjor, men er i rute med tanke på en snarlig retur til nest høyeste nivå. Laget leder sin avdeling 2. divisjon når lagene nå har tatt sommerferie.

Det var derimot ingen tegn til sommerferie for de gule og grønne fra start av i kveldens cupmatch. Vertene gikk offensivt ut mot Ranheim, anført av tidligere RIL-gutt Sondre Sørløkk. Kisas kaptein testet Frenderup tidlig i kampen og hjemmelaget skapte noen farligheter foran danskens mål, men Ranheim fikk ridd av den første stormen.

Ranheim tok mer kontroll over ballen etter hvert og forsøkte å finne hull i et lavtliggende hjemmelag. Kisa var direkte på kontringer, og var nærmest scoring de første 20 minuttene. Like før halvtimen var passert, fant derimot Ranheim en vei igjennom. Trønderne trillet ball fra side til side før de forsøkte seg gjennom midten. Tromsdal slo på første touch over forsvaret til Marcus Mehnert som tok med seg ballen og sendte kula i nettmaskene.

Like etter skulle Sørløkk igjen vise seg frem for gamle lagkompiser. Meldalingen drev med ballen fremover og kombinerte med et par lagkamerater før han avsluttet mot lengste, i stolpen og ut. Returen havnet hos en annen i gult og grønt, men eks-Kisaspiller Henrik Kristiansen var tilbake på strek og fikk avverget.

I 30 varmegrader virket det som om spillerne så frem til en hvil og påfyll av væske for omgangen inneholdt ikke nevneverdige sjanser etter dette.

Etter å ha gjenopprettet væskebalansen og hvilt i femten minutter, var det Ranheim som tok kommandoen fra start i den andre omgangen. Etter kun seks minutter satte Ranheim press mot Kisas mål, og det skulle resultere i kampens andre scoring.

Først var det Vegard Erlien som tvang frem en redning av keeper. Etter hvert havnet ballen hos Tønne som fikk sitt skuddforsøk blokkert. På returen dukket Erlien opp igjen og spissen viste ingen nåde. Han banket ballen opp i lengste kryss og Ranheims ledelse var doblet.

Ranheim hadde det meste av banespillet også etter 2-0, mens hjemmelaget ikke greide å gjenskape det høye og intensive presset de hadde i deler av den første omgangen. Ranheim brukte tid med ballen og spilte en klok omgang, hvor de heller roet ned i stedet for å jage hver en kontringsmulighet.

Dermed ebbet kampen ut med 2-0 til Ranheim og cupavansement for de blå.

Nå venter Kongsvinger i OBOS-ligaen mandag, før vi tar i mot Skeid hjemme på EXTRA Arena torsdag 7. juli. Billetter til hjemmekampen får du kjøpt her.