IMG_8153-Fotballskole-Sør-Afrika-2022-Eva-Hansen

Internasjonalt engasjement

Fotballskole og samarbeid med Familievernkontoret i Trondheim

Annonse:

Samfunn og Bærekraft sammen med Ranheim Fotball bredde og Familievernkontoret i Trondhiem arrangerte i 2022 fotballskole for 150 elever i alderen 6-13 år på Kersboslaagte Primary School utenfor Cape Town i Sør-Afrika. Ikledd fotballsko og drakter fra Ranheim skapte vi glede, latter, fellesskap og lagfølelse. Vi gjennomførte grasrottrenernes fotballaktiviteter, sang og dansa oss gjennom uka – stemningen var til tider som på en rockekonsert!

Under oppholdet besøkte vi også andre prosjekter familievernkontoret har etablert i Sør-Afrika. Drakenstein Palliative Hospice og Butterfly House, et omsorgssenter med pedagogisk tilbud til de yngste barna i townshipen Fairyland. Dette gav oss sterke menneskemøter som setter seg i ryggmargen og gir inspirasjon til involvering og handling.

Sammen med skolens lærere og involvering av lokale, sentrale støttespillere vil dette tiltaket være starten på et utvidet samarbeid. Dette tror vi på. Vi har med oss et vitnesbyrd tilbake fra Sør-Afrika. Med vår tilstedeværelse, kompetanse, vårt engasjement og vår hjertevarme tror vi på at dette er med på å utgjøre en forskjell for barna på skolen. Vi tror sterkt på at dette gir håp som kan trenge igjennom noe av det som er vanskelig.

Som det gamle afrikanske ordtaket sier: Ubuntu. «I am because we are”. Det understreker at våre liv alltid står i en større sammenheng. Vi hører sammen med noen, og vi er avhengige av hverandre.

Ny reise til våre venner i Cape Town og ny fotballskole gjennomføres i november 2024.

Annonse fra Obos-ligaen: