Historisk tilbakeblikk: De første årene med fotball

Idrettslaget fikk sin fotballavdeling først 18 år etter sin dannelse i 1901.

Annonse:

Utdrag fra: “Ranheim idrettslag 110 år: 1901-2011 s.59-60” 

Egen fotballavdeling startet idrettslaget i 1919, og fikk da baneområde av Ranheim Papirfabrikk, et areal på “Sandan”. Lokalkjente vil forstå at dette er samme område som idrettsanlegget ligger på den dag i dag. Det nærmer seg med andre ord hundre år siden område ble tatt i bruk som idrettsanlegg.

Sør-Trøndelag fotballkrets ble heller ikke opprettet før i 1920, og vårt lag søkte om å bli tatt opp som medlem høsten samme år. Tinget nedstemte imidlertid søknaden med den noe spesielle begrunnelsen at Strinda Herred hadde nok med et lag. Men året etter søkte vi på ny, ble enstemmig opptatt i kretsen, og skulle spille i klasse B fra våren 1922.

Klasse B var kretsens nest høyeste nivå. Med disse spillerne vant laget kretsmesterskapet i første forsøk, med bare seire og en målforskjell på 31-4: Odin Dahl, Helge Guldberg, Ingmar Kvithammer, Arnulf Jakobsen, Bjarne Moe, Olaf Lian, John Kristiansen, Kristoffer Johansen, Ole Vik, Arvid Moe og Ole Stene Barstad.

Saken fortsetter under bildet

Ranheim-1922-lagbilde-historisk-bilde
Bilde: Laget som vant kretsmesterskapets klasse B i første forsøk, og spilte oss opp i klasse A. Fotografert etter lagoppstillingen. 

Foran fra venstre: Helge Guldberg, Odin Dahl, Ingmar Kvithammer.
I midten fra venstre: Arnulf Jacobsen, Bjarne Moe, Olaf Lian.
Bak fra venstre: John Kristiansen, Kristoffer Johansen, Ole Vik, Arvid Moe, Ole Stene og Sigf. Wåge.

Etter seriespillet vant samme lag en kvalifiseringskamp mot Strinda 4-1 og var dermed klare for klasse A. Året etter ble Ranheim kretsmester både i klasse A og B, og deltok for første gang i cupen (NM) der vi ble slått ut i 2.runde av Kvik.

Dette var starten på en sammenhengende rekke av kretsmesterskap, og det skal ha vært bare Brann i Bergen som kunne konkurrere med vår seiersrekke.

Annonse fra Obos-ligaen: