- Jeg bidrar der det er behov for meg

Morten Gamst Pedersen håper å gjenskape de gode prestasjonene laget har hatt tidligere i år mot lørdagens motstander Kristiansund på EXTRA Arena.

Annonse:

Etter to sterke kamper på rad, og seks poeng i banken var det en meget fornøyd "Gamsten" vi tok en prat med to dager før oktoberfest i fjæra mot KBK lørdag 15.00

Se hele videointervjuet med Morten nederst i saken.

- I dag føles det bra, men det var verre etter en fuktig gressbane borte mot Moss sist. Men det føles godt å være tilbake i fjæra og trene oss opp til en ny kamp, svarer han på spørsmål om hvordan det har vært å spilt to kamper på 90 minutter på rad.

Når han blir konfrontert med at mot Moss handlet det mye om å ligge i balanse, men at mot Jerv var han delaktig i det meste som skjedde på banen svarer han.

- Ja det var to forskjellige kamper.  Nå er ikke den Moss kampen en kamp som går inn i historiebøkene som den mest velspilte kampen fra begge lag. Men det er viktig å få med seg de seirene også. Vi dro det lengste strået, det kunne egentlig gå begge veier. Det var vel det første laget som scoret som vant kampen. Da var det deilig at John scoret og vi kunne reise hjem med tre poeng, 

Når jeg spør han om hvordan han klarer å være så god i en alder av 42 år, sier han kjapt. - Det er bedre å stå riktig enn å løpe feil. Så jeg må jo bruke hodet litt og rutinen. Men når du elsker å spille fotball og trener hver dag, så spiller jeg kanskje på litt andre egenskaper enn andre ville gjort i min situasjon. Så får man bare prøve å utnytte det de gangene man får sjansen til å spille. Nå har jo Jacob og Mathias også spilt gode kamper, men de to siste kampene har jeg fått sjansen. Og da må man bare prøve å gjøre sitt beste for laget.

Du er jo som nevnt 42 år, føler du selv at du tar ungguttene litt under vingene dine?

- Ja selvfølgelig, du har jo lyst til å hjelpe til. Det har jo vært mange kamper i år jeg ikke har spilt noe. Da prøver man jo å hjelpe til så mye som mulig fra sidelinjen, og også i trenings hverdagen, være med å sette en standard på det man kan sette en standard på. Jeg er nok nærmere slutten enn begynnelsen, mens de fleste her er nærmere begynnelsen enn slutten, og da er det fint å kunne høste erfaringer av andre, svarer Morten.

- Til helga er det Kristiansund som kommer til oktoberfest, hva tenker du om den kampen?

- Jeg håper vi kan få en fin opplevelse igjen mot de. Vi hadde jo en treningskamp i sommer som gikk bra. Og vi spilte veldig bra borte mot de. Nå er det jo en del endringer der med ny trener, og de har vært gode i det siste med masse trøkk og go i laget. Så det må vi selvfølgelig passe på, samtidig som vi må tørre å være oss selv, så kan det være gode muligheter for nok en seier.

- Ja vi går for vår tredje seier på rad?

- Man går alltid på banen for seier, hvis ikke er det ingen vits i å møte opp, avslutter Morten Gamst Pedersen

Kampbilletter kan kjøpes på forhånd eller ved inngangen til stadion. Vi anbefaler å sikre deg billetter på forhånd. Kjøp billetter her.
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: