- Kjempeartig å holde seg i aktivitet

Betydningsfull hverdag på Ranheim

Annonse:

Gatelagene er en arena hvor mennesker med rusrelaterte utfordringer får faste rutiner, meningsfull aktivitet og følelse av mestring. Det bygges trygge rammer som gir utgangspunkt for varig endring.

Siden Fotballstiftelsen ble etablert i 2015 har mer enn 350 spillere funnet veien over i lønnet arbeid og utdanning. Nå videreutvikler arbeidstreningen gjennom Gatelagsskolen.

Gatelagene i norske toppklubber er i en unik posisjon for å hjelpe spillere ut i arbeid.

Saken fortsetter under bildeserien. Med videoreportasje nederst i saken.

Fra å starte med null deltakere første trening, til å snitte på 8-10 spillere den siste tiden ser man betydningen for tilbudet med Gatefotballaget på Ranheim.

- En betydningsfull hverdag for alle spillerne som kommer hit tirsdager og torsdager. Vi ser hvor mye det betyr for spillerne, forteller prosjektleder for Gatelaget på Ranheim Ivar Sandvik, som leder laget sammen med keepertrener Arne Cato Gellein.

En av spillerne på laget, Thomas Rot, kommer opprinnelig fra Ranheim. For han betyr det ekstra mye å bære RIL-merket på brystet. 

- Jeg bor opprinnelig i Kristiansund, men nå for tiden er jeg i Trondheim. Da Eva (Hansen i Kirken Bysmisjon) tok kontakt med meg har og vært med noen ganger har jeg stortrivdes i en klubb som har tatt godt i mot meg, forteller Gatelagsspilleren.


Annonse fra Obos-ligaen: