Ukens Profil: Michael Karlsen

Ukens profil er kraftspissen, som stjal alle overskrifter sist sesong.

Annonse:

Ukens Profil har vokst opp på Tiller, og vært med på store bragder. «Mikke» som han kalles, har vært med på mye i sin karriere. Det gikk tidlig fra lek og moro på Tiller, som var viktig for hans utvikling, til alvor og Rosenborg i 2007.

- Jeg tok store steg i Rosenborg og som sisteårs junior i 2009 fikk jeg en G19-landskamp for Norge, vant G19-NM og seriegull med Rosenborg i Eliteserien!

Det var mange som trodde at Michael Karlsen kunne bli en av de nye trønderspissene som kom gjennom Rosenborgsystemet, og tok året etter seriegullet, turen til Ranheim på lån. Den gangen fikk Mikke lite spilletid, men lærte mye i Ranheim. Nå var Mikke klar for en ny utfordring, og ville ha sitt gjennombrudd.

- Jeg fikk endelig mitt gjennombrudd i OBOS-ligaen med Hødd i 2011, hvor jeg scoret 17 mål!

Ranheim - Sogndal-30_Karlsen
Foto: Jørn Engberg

Berg- og dalbane

Under Lars Arne Nilsens ledelse scoret Mikke 17 mål i OBOS-ligaen, med spillere som Adama Diomande, Ørjan Håskjold Nyland og Sivert Heltne Nilsen, kom han på 2.plass på toppscorerlisten i serien det året. Året etter stanget Mikke mot veggen, og scoringene lot vente på seg. Ett mål i serien og ett i cupen mot Tornado/Måløy ble det bare på unggutten i hans 2.år i Hødd.

Veien gikk videre på sommeren tilbake til Ranheim, som kjempet høyre oppe på tabellen enn Hødd. Det skulle så vise seg at Hødd, da med Pål Andre Helland og Fredrik Aursnes på laget, skulle gå hele veien i NM i Fotball og ta cupgull. Noe som betydde at Mikke kunne ikle seg tittelen, cupmester.

- Opprykket i fjor er det største jeg har opplevd i min karriere, men seriegull med Rosenborg i 2009 og cupgull med Hødd i 2012 var også stort!

Opprykket i fjor er det største jeg har opplevd i min karriere

— Michael Karlsen
Det videre oppholdet i Ranheim ble ikke helt som klubben eller Mikke selv ønsket, og veien gikk videre til Tillerbyen i 2014, hvor Karlsen endelig fant veien til målmaskene jamt og trutt. 11 mål i 2.divisjon gjorde at Hødd på ny fikk interessen for trønderen, og veien gikk på ny til Sunnmøre og Ulsteinvik.

På ny gikk det litt tregt foran kassen, men fikk mye spilletid og var en viktig bidragsyter til at Hødd endte på 4.plass i 2015. Sommeren 2016 ble han leid ut fra Hødd til Brattvåg for å redde de gule og blå fra nedrykk. Det endte både med nedrykk for Brattvåg og Hødd, og ved nyåret stod Michael med et veiskille.

Ranheim på ny

I januar 2017 inviterte Michael Karlsen seg selv på prøvespill i Ranheim, og var mer sulten enn noen gang for å bevise hva han var god for. I februar kom beskjed om at Mikke hadde signert en 1-årskontrakt. Den gang uttalte Svein Maalen følgende om prosjektet med Karlsen.

- Vi tror Ranheim er rett sted å være for Michael, her skal vi sammen skape en hverdag der han kan ta nye steg både på og utenfor banen. Potensialet til Michael er udiskutabelt. Nå har vi sammen tegnet et klart bilde på hva som skal til og hvordan vi skal jobbe for at han kan bli den beste utgaven av seg selv. Michael har hatt en sterk tilstedeværelse i alt vi har gjort siden oppstarten, han er sulten på å slå tilbake og være en ressurs for Ranheim.

For å bruke en klassisk film-/eventyrreferanse – «The rest, they say, is history». Nå er Michael tilbake hvor han var i 2009, i Eliteserien. Etter en lang vei, er han endelig tilbake. Tiden går ikke bare til fotballen, men arbeidet må også prioriteres.

I år skal jeg vise hele fotball-Norge den beste utgaven av meg selv

— Michael Karlsen

- Jeg jobber som selger i Lunsjkollektivet. Vi leverer sunn og god lunsj på døren til bedriftsmarkedet i Trondheim, så det er bare å ta kontakt om dette kan være interessant for din bedrift, sier Karlsen med et glimt i øyet.

Michael har også en kjæreste i Milano har besøker så ofte han kan, og har heller ingen problemer med å hive seg på en fisketur med kompiser når anledninger byr seg.

- Jeg er mye med kompiser, og drar på fisketurer. Jeg ser også veldig mye fotball, forteller Karlsen.

Motbevise kritikerne

Karlsen drar frem at garderobekulturen på Ranheim er helt rå, og har en større ære for suksessen Ranheim har på banen. Han har selv få rutiner i garderoben, men må spille med hvit tape på håndleddene. Den hvite tapen på håndleddene vil Karlsen vise frem til fotball-Norge, og bevise en gang for alle hva han er god for.

- I år skal jeg vise hele fotball-Norge den beste utgaven av meg selv. Får jeg til det så vet jeg at jeg kan hjelpe Ranheim til å ha en god sesong i år, slik at vi spiller Eliteserie i 2019!

Se Karlsen live, Ranheim - Stabæk

Om Karlsen oppnår det målet, kan det gå veien for Ranheim i år. Han har troen på at den blåkledde kompisgjengen skal imponere alle med god fotball, masse energi og bli et lag som alle liker. Han sier videre at gutta har god tro på seg selv, og målet, er selvfølgelig, å spille Eliteserie i 2019!

Annonse fra Obos-ligaen: